Praktiken

Ush vad jag hatar upplagget pa praktiken.. sitter lixom I vantrummet och folk pratar och barnen leker med leksaker och har sig...Det ar i stort sett omojligt att kunna fokusera och lasa eller vad de nu ar jag ska gora. I ovrigt ar jag hittills valdigt nojd med parktiken. Jag lar mig mycket och alla ar valdigt trevliga och hjalpsamma. Det ar nog bara upplagget i kontoret som ar ett STORT minus!
 

Moten moten moten...

Massor med moten idag och jag fattar inte ens vad halften handlar om men jag tror de e intressant. Jag har alldeles for dalig insyn i organisationen an for att hanga med i vad de snackar om + att vissa pratar valdigt snabbt! Maste vara svart som asylsokande om man kan engleska men inte jatte bra att forsoka att hanga med och faktiskt forsta allt som sags till dom. Jag vet att jag har svart med det och antar att jag inte ar ensam om det...

Justja!

maste bara papeka hur dalig jag ar pa englelska! Jag ar mycket samre an jag trodde men forhoppningsvis kommer jag bli battre! Men de e valdigt jobbigt att inte kunna uttrycka sig sa att folk forstar var jag menar eller nar dom pratar sa fort att jag inte ens hinner med att forsta vad som menar...

Back in business!

sitter pa praktiken och laser lite nu finns inte sa mycket att gora an sa lange eftersom typ ingen ar har, sa jag tankte att de va lange sen jag skrev lite har.
 
Iaf sa ar forkylningen nastan borta nu men de kanns att jag varit sjuk ar fortfarande valdigt trott och orkar typ ingenting. Regnade som attan nar jag gick hit sa jag tog pa mig regnstallet vilket blev sjuuuuukt varmt, kom fram och var helt svettig! Nu sitter jag iaf har helt ensam eftersom alla ar ute och springer, jag behover inte ens svara i telefonen for det gor nagon annan i ett annat rum. Tror de e meningen att jag ska vara ensam, for ligga hemma sjalv och vara sjuk och nar jag blir frisk blir Anna sjuk sa da ar jag ensam pa praktiken med..Booooring!
 
Varan flatmate ar bra mysko han kommer hem typ vid 23 och sticker ivag 7.30 varje morgon jag har inte sett honom pa flera dagar. Antar att jag skramde ivag honom sist vi pratade sa nu tors han inte komma hem. Han har dessutom borjat lasa sitt rum tror han ar radd att jag ska sno hans saker haha! Radda sma engelsman! Vi far val se nar jag ser honom nasta gang och kan skramma honom lite till men nu maste jag nog gora natt vettigt!
Puss hej!

Walkin'

Hello there! Har gått sjukt mycket idag! Gick till praktiken blev hemskickad och tillsagd att inte komma tillbaka förens jag är helt frisk blev en rätt lång promenad. Gick sen på andra sidan av mitt hem och letade resa på nån typ av hälsocentral och skrev in mig där sen gick jag hem igen. På eftermiddagen ringde en doktor och frågade vad jag hade för problem så jag berättade allt så sa han att jag kunde gå och hämta ett recept i receptionen. Skitmysko inga prover eller någonting men pencilin fick jag iaf! Det blev alltså ännu en promenad till och från HC så nu ligger jag här hemma och har ont i fötterna men är rätt nöjd över att jag har pencilin :P
 
Rätt innehållös dag från min sida blir inte mycket att skriva om när man bara ligger hemma men jag tror Anna har haft en ganska hektisk dag på praktiken. 
Vi får se om jag har nått vettigt att säga senare ikväll men troligen inte :P
Baaai

fint väder!

Grymt fint väder idag! Jag och Anna tog oss en promenad till IKEA och Tesco för att köpa lite smått och gott. Blev en köttbullstallrik på IKEA och en liten tryffel till efterrätt, man måste ju få lyxa till det ibland! Viköpte lite saker på IKEA som vi saknade i köket typ och en kudde och några galgar.Vi börjar tillslut bli riktigt hemma här tror jag. Var på Tesco och handla lite mat till veckan här så nu överlever vi en vecka till :P
Vi har hängt lite med våran nya FM idag också och bekantat oss och snackat lite, han verkar helt okej och imorgon kommer hans kompis som ska flytta in "granne" med mig. Verkar som trevliga killar om så lite nördiga men det är ju aldrig fel att ha nån som kan laga tekniska saker när dom strular :P

Jan. 27, 2013

vår utsikt
min grymma garderob!


min säng


anna laddar för filmkväll at my place ;-)


Bra start!

Första natten jag inte alls varit mörkrädd eller känt mig osäker! Det hjälpte nog att städa och dona lite igår så det blev lite ordning här! Våran nya flatmates kommer idag så när han har kommit ska vi dra ner på stan och shoppa lite smått och gott, kan hända att det blir ett besök på ikea med! Mina glagar gick inte in i garderoben så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Kanske kan man köpa bara en stång och knyta fast under den andra stången som sitter för högt?
 
Kikade ut på våran bakgård idag för första gången på riktigt och det kan nog bli riktigt mysigt där sen men just nu ser det bara väldigt ovårdat ut. Kan kanske ladda upp en bild sen, måste verkligen skärpa mig och knäppa mer kort och lägga ut mycket mer bilder! Det är ju bilderna som är roliga! Jag får kanske göra någon form av bildbomb sen ikväll eller någon dag! 
 
Förkylningen håller sig ihärdigt kvar men nu tror jag att jag har köpt halva apoteket för att bli frisk så vi får väl se om det fungerar. Siktar på att kunna jobba på måndag iaf! 

Shaldon Road

Så har bott några nätter i våran Bristolhem nu! Jag börjar nu praktiken med en dunder förkylning och har inte orkat uppdatera något på bloggen. Iaf så var vi och handlade mat idag och sedan diskade vi undan och började sätta in massa saker i skåpen. Börjar mer och mer kännas som ett hem idag och jag har inte varit riktigt lika rädd här. Rätt otäckt hus och vi har ju bara varit två i de hittills men imorgon får vi flatmates! Vet inte vilka de är men de blir kanske kul och mindre otäckt här med fler i huset :P

första måltiden!




lite bilder :-)

anna med choklad :-P

fattar inte hur man snurrar bilderna

lasange!
pissväder!
vårat lilla köpcentrum ;-)






Det löser sig sa gubben som sket i badkaret

Från och med imorgon är vi hemlösa men vi har kanske en lägenhet på gång och vi har en snäll själv som troligen kan låta och sova där några nätter. Sket sig med lägenheten vi var och kikade på idag och vi har inte direkt hittat någon ny än men det löser sig nog, de mesta brukar ju det. Imorgon blir det nog en dag med massor med nya äventyr och ännu mer förvirring, men vi har i alla fall roligt!

GOD NATT!

You may never find your way if you are not lost at first

Shit pommes! Har gått helt sjukt mycket idag men så går det är huvudet dumt får kroppen lida. Gick vilse en miljon gånger tror jag men vi har lyckats uträtta mycket idag i alla fall. Vad vore mitt liv utan googlemaps säger jag bara, men vi använde det inte så mycket så jag är väldigt imponerad av mig och Anna som lyckats följa både lösa kartor och väganvisningar (Förutom när vi sprang nått varv runt IKEA och hamnade på varu-inlämningen hehe...)
 
Vi har hunnit väldigt mycket idag så en lista är väl i sin ordning! 
  • Frulle på Subway (fick subwaykort).
  • Åka med och förvirra en taxi chafför.
  • Gå vilse vid Tesco och sen hitta tillbaka och få nya anvisningar.
  • Skaffa ett sim-kort till mobilen (Nytt nr säg till om ni vill ha det)
  • Gå vilse utanför IKEA och hittat rätt väg igen.
  • Kollat på lägenhet.
  • Druckit asgod varm choklad (Bästa ever)
  • Gått vilse i flera timmar och tillslut hitta Mc Donalds till lunch
  • Gå till fel hotell i fel ände av stan (Till vårat försvar hette dom samma sak)
  • Kommit hem stelfrusna till rätt hotell och krypit ner under täcket.
  • Fixat en bostad så vi kan flytta imorgon!
 
Kommer ladda upp lite bilder om en stund på ett kallt och blött England men det finns inte ork till det just nu. Imorgon ska vi flytta ur hotellrummet och förhoppningsvis in i nått rum där vi kan bo resten av vistelsen!

Framme!

Tillslut nått vi fram med endast 7 timmars försening :P Kommer sova sjukt gott inatt tror och hoppas jag! 
GOD NATT

Förseningar

Så nu är vi super försenade nu på grund av the big freeze som de så fint kallar det...Vi skulle ha varit framme för lite drygt en timme sedan men sitter alltså vid gaten och väntar på att få svar om vårat flyg kommer gå alls. Som plåster på såren fick vi en varsin matcheck på 75 kr av SAS. Givmildt! Det är gott med Panini men vi vill ha riktig mat snart!
 
En taggad Anna som är lycklig över sin panini trots väntan! :D

förseningar

Hej!
sitter just nu på Arlanda och väntar på flyget som hittills är 50 min försenat..
har konstigt nog ingen panik eller separationsångest än men jag tror att jag är för trött och att jag int

e fattar att jag ska vara borta länge. känns ändå rätt skönt att vara påväg :-D

Dagen före dopparedagen

Fy faan!!! Snart dags! Packade nyss klart väskan den väger nu 21 kg och handbagaget 7 så nästan maxade väskor och jag lovar att jag säkert inte kommer använda allt. Kom fram till att jag skulle ha med mig sängkläder och det väger faktiskt sjukt mycket.

Sjuukt jäkla irriterande fick ont i halsen idag och fick blåsor och grejer i halsen så jag fick åka in på akuten (Hälsocentralen var stängd..) ta lite prover och hoppas på att det inte var halsfluss och tack och lov så var det bara ett halsvirus så jag behövde ingen medicin. Kändes ändå väldigt surt att bli sjuk sista dagen innan avfärd. Tror det är rätt många av oss som ska iväg på praktik som blivit sjuka, några kan inte ens åka som planerat.

Börjar bli jätte trött men jag tror knappast jag kommer kunna sova i natt och jag vill inte sova heller vill bara hålla om min älskling hela natten! Kommer känna mig så trasig utan Robert för han är verkligen min andra halva. Känner mig inte hel och lycklig utan honom men på grund av detta tror jag också att vi kommer klara det. Vi älskar varandra så mycket att vi klarar 20 veckor och förhoppningsvis kommer vi ses under tiden jag är där. Tur att skype finns, men det verkar som att många av mina vänner kommer och hälsar på mig också så käner någon att de vill komma på besök är det bara att höra av sig på typ facebook så ska vi nog kunna ordna det!

Kommer troligen skaffa ett nytt nr när jag är borta så ni som vill ha det får säga till så skickar jag det :)

Nu ska jag spendera resten av kvällen/natten med <3 så godnatt Vi hörs kanske imorgon!

<3

Sista festen på ett halvår med gänget :-(









Packing!

Ojoj har varit fullt upp några dagar nu! Kom iaf fram till att jag måste börja knäppa mer kort när jag är ute på bus! Det som skulle bli en lugn eftermiddag med lite afterwork spårade ur totalt och slutade på krogen och en vän stukade foten haha :P Hursom så hade vi grymt kul men inte en enda bild finns som bevis av kvällen..Blev iaf bakismys hela helgen med <3
 
Tror jag har packat hälften av min packning nu men misstänker att jag packat på tok förmycket kläder som vanligt. Det börjar iaf dra ihop sig och det som inte är packat nu är sådant jag kommer att använda de närmaste dagarna men det känns som att jag är rätt bra förberedd nu! Mycket blandade känslor över att åka iväg, kommer ju sakna Robert helt sjukt mycket och alla vännerna! Kunde typ ha börjat gråta i fredags när vi va ut och kom fram till att vi troligen inte kommer ha sådär roligt tillsammans igen förens i typ september :( MEN det känns jätte kul och spännande också inte bara pest pina och sorg (det är egentligen bara separationsångest). Jag tror att när vi väl är på plats och har någonstans att bo kommer allt kännas lite bättre :D
 
Bai

and so it begins

började packa ner det som jag inte kommer behöva i veckan idag. kanske känns lite tidigt men jag kommer inte ha så mycket tid att packa till veckan på grund av allt skolarbetet. går lixom 8-17 och sen hinna säga hejdå till alla och träna lite. full rulle nästa vecka!

fick tips om att packa pyjamas men jag har ingen så det blev onepice istället :-D sjukt svårt att packa men jag är grymt glad över min packlista, utan den hade jag varit förlorad!





Laundry day

Idag är en riktigt tråkig dag...Alla kläder ska tvättas så att de jag vill ha med mig är rent och fint. Sen blir det plugg för hela slanten, vet dock inte riktigt avad jag ska göra eller plugga på så vi får väl se hur det går.
 
Nä nu måste jag iväg till tvättstugen igen..Tur att jag i alla fall har världens bästa tvättsällskap! Robert<3

Tips!

Glömde föresten att berätta att jag för en vecka sen började använda balsammetoden och nu vill jag tipsa alla andra som slåss med torrt och frissigt hår att börja med den omedelbums! Bäste jag har gjort mitt hår mår så mycket bättre och mina lockar ligger mycket finare.

Lite kort om vad de innebär:
Man slutar använda schampoo och tvättar håret endast med balsam med naturliga ämnen. På så vis så tillsätter man inte en massa sulfater och fejk oljor till sitt hår utan håret får bygga upp sig själv så det blir starkt och friskt! Det funkar för dom som har fett hår också just för att det hjälper håret att hitta sin egen balans av oljor och PH-värde.

Man måste dock använda ett sista schampoo innan man börjar med metoden för att få ur alla tidigare ämnen man kletat in i håret. Coop X-tras schampoo är bra. Jag använder ett balsam för att rengöra (X-tra balsam) och det används bara längst in i hårbotten sedan tar jag ett annat (Tresemme Nourishing Moisture c´Conditioner) som andast används i topparna. Håret blir grymt fint och bättre resultat för varje gång!

countdown!

Nu är det skrämmande nära förresten! känns som att nedräkningen börjat på riktigt nu!




Shopping n' stuff!

Var på stan och lunchade med några kompisar idag, var helt sjuukt  gott! Vi var på samurai och käkade deras lunchbuffe, jag tror vi satt där i typ 2 timmar. Är fan fortfarande mätt xD Var iaf en sväng på stan och köpte en jacka som jag kan ha i England tror det var typ en skidjacka men den var rätt tunn, så förhoppningsvis blir den lagom att använda där :) Tänkte lägga ut en vild på den antingen nu ikväll eller imorgon. Den var dock lite liten över rumpan så den sitter lite tight men det gör inte så mycket när den köptes på rea för halva priset och jag har ju för avsikt att bli smalare så om jag har tur och är duktig kanske den inte kommer vara så tight tillslut! 
 
Bokade en tid hos optikern igår och var där och kollade synen idag. Visade sig att jag har minibrytningsfel på båa ögonen men det är tydligen så lite att jag inte störs av det däremot fick jag läsglasögon som jag ska få hämta ut. Fick prova några stycken och bestämde mig för ett par mörkblå bågar. Kom på igår när vi satt och pluggade att det kanske skulle vara skönt att fxa de där men synen innan jag åkte iväg på praktiken. Jag vet ju hur trött jag var förra praktiken som ändå var i Sverige men nu kommer jag nog inte bli lika trött av att läsa :D
 
/Glasögon-ormen

Packing!

Har påbörjat lite av packandet nu så jag slipper ha så mycket nästa vecka. Sjukt mycket att göra nästa vecka med kursen vi läser just nu så känns lättast att börja den här veckan. Idag blir de necessär och mediciner och liknande! Haha är grymt imponerad över mig själv att jag faktiskt har börjat med något i tid! Tror jag börjar bli bättre på framförhållning ;)

Spelkväll!

Hade spelkväll med mina underbara vänner ikväll! Kommer sakna dom så sjukt mycket men förhoppningsvis kommer jag jobba och ha så roligt i England att jag inte hinner sakna dom allt för mycket innan vi ses igen! Hur som helst så var det väldigt roligt som bilen kanske visar. Sara skulle vara leka bodybuilder i 30 sekunder och konstigt nog var det här den enda bilden jag hann fånga :P Spelades i alla fall en hel del ordspel m.m. och åts massor med mat och snacks. Jag åt så mycket att jag fortfarande har ont i magen! Synd att det var söndag annars hade jag utan problem kunnat hålla igång några timmar till! Skulle bara vilja samla alla jag tycker om på en och samma plats så jag hann träffa er alla innan jag åker och ge er en bamsekram var!
 
 
 
'
 

Skolarbet

Är helt begravd i skolarbete just nu! Ett grupparbete, allt inför praktiken och c-uppsatsen var ska jag ens börja! Suttit hela jäkla dagen och skrivit på grupparbetet och läst en massa tråkiga böcker och så. Känner bara att jag vill komma iväg nu så jag kan lägga fokus på en samma grej! Mvh, en less tjej som har för mycket att göra... PS. ska försöka uppdatera lite roligare snart..DS

lugn som en filbunke!

ÅH jobbig natt svårt att sova men vaknade trots det rätt utvilad och idag har jag inte alls samma panki inför praktiken. Jag har rätt bra koll på saker och ting nu och kan änå inte göra mycket mer i helgen. Ska ringa lite samtal till veckan om en massa försökringar och skit...
 
Pausade mitt gymkort igår så jag slipper betala för det när jag ändå inte kan använda det. Jag ska bara träna januari ut sen är de sluuuut :P eller ja till den 17 iaf...

Packlista!

Eftersom jag ska vara borta så länge så kändes det väldigt viktigt med en packlista men men vet ju ALDRIG vad man ska packa.. Det är nog det svåraste som finns så jag googlade och tänkte att jag skulle få lite förslag. Hittade iaf en grym sida där man bara ställer in hur länge man ska vara borta, vilket land och vad man har planerat att göra där så kom det fram vad som  kunde vara bra att ha med sig. Sen fick man bara lägga till och ta bort det som vad eller inte var nödvändigt. Skit smart tycker jag!
 
Hittills ser min lista ut såhär:
http://www.packlista.com/id/58209#
 
Om nån kommer på nått mer som är bra att ha med sig så säg gärna til lså jag inte glömmer nått hemma!

Skype!

Nu har jag fixat skype också så jag kan hålla kontaken med alla här hemma :) Kommer sakna Robert sjukt mycket men nu kommer vi iaf kunna prata med varandra nästan när vi vill när jag är borta! Om någon annnan vill lägga till mig där så är det bara att säga till. Skulle ju vara roligt att kunna prata lite skit mer er alla så jag får veta vad som händer hos er!
 
Puss!

Hejhopp!

Jag tänkte att det kunde vara roligt att ha en blogg att uppdatera lite i medan jag är i England på praktik så att mina nära och kära kan se vad jag har för mig och sådär :) Kommer lägga upp lite bilder under resan men nu i början kommer jag mer skriva om mina förberedelser och hur jag känner inför resan :)
 
Hoppas nån vill läsa! 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0